Nanday čiernohlavý

Nandayus nenday

Nandayovia

Zvané aj aratingy alebo klinochvosty

Našich nanadayov môžete objaviť v novom výbehu leňochov v expozícii malej opičiarne spolu s leguánom a kosmáčmi. Tieto hlučné vtáky sa rady zdržujú na vyvýšených miestach konárov a lán. Voči sebe navzájom sú veľmi priateľské a taktiež sú mierumilovné aj voči ostatným obyvateľom spoločného výbehu. Počas chladných dní sa môžu schovať do vnútorných vykurovaných priestorov a počas horúčav sa schladiť v rosenej ubikácii.

Jeho najvýraznejším znakom, podľa ktorého nesie aj celý druh pomenovanie, je výrazne sýto čierny zobák a hlava. Sfarbenie celého tela sa nesie vo farebných odtieňoch zelenej až takmer po žltú. Horná časť hrudníka je pokrytá modrou farbou. Sfarbenie krídel a chvosta prechádza cez svetlozelenú, tmavozelenú až po kovovo modrú. Letky na krídlach bývajú čierne. Perie pokrývajúce stehná je červené. Nohy sú oranžovo-ružové, s tmavými čiernymi drápikmi.
Medzi pohlaviami nie je viditeľný rozdiel, preto sa na presné určenie pohlavia používa DNA analýza.

Nanday čiernohlavý

Nandayus nenday

Nandayovia

Zvané aj aratingy alebo klinochvosty

Dátum vyliahnutia

Neznámy

RAD

papagájotvaré

čeľaď

papagájovité

DĽŽKA TELA

do 30 cm

HMOTNOSŤ

cca 140 g

DĽŽKA ŽIVOTA

18 rokov, v zajatí aj vyše 30 rokov

INKUBAČNÁ DOBA

cca 22 dní

POČET VAJEC

3-6

Výskyt

Amerika - konkrétne Bolívia, Brazília, Argentína, Paraguaj, juh a východ USA

Potrava

orechy, semená, ovocie a zelenina

Zemnárka

Vyberte spôsob platby
Osobné informácie

Informácie o kreditnej karte
Ide o bezpečnú platbu šifrovanú SSL.
fakturačné údaje

Dar celkom €50,00

Našich nanadayov môžete objaviť v novom výbehu leňochov v expozícii malej opičiarne spolu s leguánom a kosmáčmi. Tieto hlučné vtáky sa rady zdržujú na vyvýšených miestach konárov a lán. Voči sebe navzájom sú veľmi priateľské a taktiež sú mierumilovné aj voči ostatným obyvateľom spoločného výbehu. Počas chladných dní sa môžu schovať do vnútorných vykurovaných priestorov a počas horúčav sa schladiť v rosenej ubikácii.

Jeho najvýraznejším znakom, podľa ktorého nesie aj celý druh pomenovanie, je výrazne sýto čierny zobák a hlava. Sfarbenie celého tela sa nesie vo farebných odtieňoch zelenej až takmer po žltú. Horná časť hrudníka je pokrytá modrou farbou. Sfarbenie krídel a chvosta prechádza cez svetlozelenú, tmavozelenú až po kovovo modrú. Letky na krídlach bývajú čierne. Perie pokrývajúce stehná je červené. Nohy sú oranžovo-ružové, s tmavými čiernymi drápikmi.
Medzi pohlaviami nie je viditeľný rozdiel, preto sa na presné určenie pohlavia používa DNA analýza.